Cotton in Conversion

Organic cotton: The healthy choice for garments, people and planets

Cotton in Conversion

Organic cotton:
The healthy choice for garments, people and planets

Welkom bij het Organic Cotton College, waar we onderzoek doen naar de wetenschap en de betekenis van biologisch katoen. 15 jaar geleden kozen we voor bio, want zodra je weet hoe vervuilend de traditionele katoenindustrie is, heb je gewoon geen andere keuze.

Meer Video's

De omschakeling naar biologische teelt duurt drie jaar, aangezien de velden eerst moeten herstellen van de synthetische gifstoffen. De meeste kleinschalige boeren kunnen drie jaar inkomensverlies niet aan, zodat meer dan 50% de overstap naar biologisch katoen al in het eerste jaar weer opgeeft. Welkom op onze kapitalistische planeet, waar het geld heerst en de economische belangen het zwaarste doorwegen. Bron: Ellen Mac Arthur Foundation: A new textiles economy - Redesigning Fashion's Future

Organic Cotton in Numbers

Over de jaren heen zijn we gaan inzien dat het niet volstaat om iets wat al kapot is te beschermen. In plaats van alleen maar biologisch katoen te kopen, hebben we de ARMEDANGELS Organic Farmers Association opgericht, een partnerschap tussen ARMEDANGELS en Suminter. We doorbreken de niet-duurzame status quo door te investeren biologische landbouw en door de biodiversiteit te stimuleren.

The armedangels organic farmers association

Biologische landbouw staat voor een reeks overkoepelende landbouwmethodes die de klimaatverandering een halt moeten toeroepen. Dat wordt bewerkstelligd door de stimulatie van de biodiversiteit, de verbetering van de bodemkwaliteit en waterkringlopen en door de binding van koolstof.

De boeren gebruiken zowel klassieke technieken als moderne ecologische methodes. In het kader van dit project hebben we tot dusver meer dan 500 kleinschalige boeren geholpen om 1316 voetbalvelden traditioneel katoen om te zetten naar de biologische variant.

We know that A T-Shirt will not save us from climate change, but biodiversity will.

Om voor positieve verandering te zorgen heb je meer nodig dan een T-shirt en een glimlach. Daarom hebben we een paar regels verbroken. We investeren niet alleen in materialen en grondstoffen, maar ook in mensen en land.

Nu ons groeiende team boeren breekt met de traditionele landbouw, merken we hoe biologische landbouw de bodemkwaliteit verbetert, de gemeenschappen helpt om gezonder te leven ... en oh, ook katoen voor onze kledingstukken produceert. Het is al een begin ...