Vragen & Antwoorden

Stel je vraag gerust aan onze virtuele collega MAATE. Hij kan veel vragen, ook die over je bestelling, direct en snel beantwoorden. Je vindt onze chatbot rechts onderaan bij het chat-icoontje. Mocht je toch nog een andere vraag of een probleem hebben, dan vind je hier nog meer hulp en tips.

Meest gestelde Vragen

We leveren in principe overal naartoe.
Hier vind je een lijst van alle landen waar we leveren.

 1. Binnen Duitsland: € 4,95 €
 2. Naar Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Luxemburg, België en Denemarken: € 4,95 / 5,45 CHF
 3. De verzendkosten voor alle andere landen vind je hier.

Je kunt je bestelling vanaf de verzending volgen met het track & trace nummer. Je vindt de track & trace link met het zendingsnummer in je verzendbevestiging.

Heb je geen verzendbevestiging ontvangen of is de status van je bestelling nog "open"? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

<

Hier vind je de gemiddelde levertijden.

Omruilen via het retourformulier is helaas niet mogelijk.

Stuur het artikel dat je wilt omruilen samen met je retourzending op de gebruikelijke wijze naar ons terug. Gebruik onze gratis verzendcode voor je nieuwe bestelling.

Neem hiervoor gerust contact op met ons Customer Happiness Team: [email protected]

We haasten ons. Beloofd!

Normaal gesproken gebeurt de terugbetaling binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending op de rekening die voor de betaling is gebruikt.

Heb je bij je bestelling een tegoed- of cadeaubon gebruikt? Dan gebeurt de terugbetaling in geval van een retourzending automatisch op die bon. Je kunt de code van je bon bij je volgende bestelling direct weer gebruiken.

Als het bedrag hoger is dan je tegoed- of cadeaubon, wordt het verschil overgemaakt op de rekening die voor de betaling werd gebruikt.

Verantwoordelijkheid

Pour nous, l’écologie n’est pas une tendance, mais un état d’esprit, une attitude responsable envers l’environnement. Ce n’est pas une option, c’est une obligation ! C’est pourquoi nous employons résolument des matières naturelles et/ou intégrées dans une économie circulaire.

Hier hebben we onze materialen voor jou op een rijtje gezet:

 • Katoen van gecontroleerde biologische teelt (Duits keurmerk kbA)
 • Gerecycled & circulair katoen
 • Scheerwol van gecontroleerde, biologische veehouderij (Duits keurmerk kbT)
 • Gerecyclede & circulaire scheerwol
 • Natuurlijke alpacawol
 • Geregenereerde vezels van Lenzing (LENZING™ ECOVERO™, TENCEL™ Lyocell, TENCEL™ Modal)
 • Gerecyclede synthetische vezels (rPET)

Meer informatie vind je in ons materiaaloverzicht.

Als het maar snel en goedkoop is. De fastfashion-industrie boomt en daarmee ook het gebruik van genetische manipulatie, pesticiden, schadelijke chemicaliën en enorme hoeveelheden vervuild water.

Wij zijn klaar met de onverschilligheid en het gebrek aan respect waarmee ons milieu wordt behandeld. Daarom worden al onze materialen en processen voortdurend gecontroleerd op hun impact.

De kwaliteit en duurzaamheid van onze materialen hangen af van vele variabelen, zoals vezeltype, garenmengsels, garenstructuur, weefselconstructie, verf en veredeling. Daarom hebben we bij ARMEDANGELS onze grondstoffenbronnen en de kwaliteit ervan zorgvuldig uitgekozen.

Wij houden ons aan onze principes in alle stadia van de productie:

 • 100% vrij van schadelijke chemicaliën
 • 100% duurzame productiefaciliteiten
 • 100% traceerbaar - van grondstof tot afgewerkt textielproduct


In het jargon staan "kbA" en "kbT" voor "gecontroleerde biologische teelt" en "gecontroleerde biologische veehouderij". Ze verwijzen naar de productie van landbouwproducten (bv. biologisch katoen of biologische scheerwol) op basis van productiemethoden die zo natuurlijk mogelijk zijn en zo goed mogelijk op de soort zijn afgestemd.

Bovendien wordt aandacht besteed aan vruchtwisseling tijdens de teelt. Dit betekent dat op de akkers niet altijd slechts één gewas wordt verbouwd, maar ook andere gewassen, waardoor de bodemvruchtbaarheid op lange termijn verbeterd kan worden.

De biologische veehouderij stelt hoge eisen aan het dierenwelzijn en zorgt ervoor dat de dieren worden gehouden op een wijze die beter past bij hun soort. Dat wordt onder meer gewaarborgd door het verbod op het gebruik van enkelvoudig diervoeder en de hogere minimumeisen voor de ruimte die de dieren tot hun beschikking hebben.

"Mulesing" verwijst naar een gruwelijke praktijk waarbij de huid rond de staart van schapen wordt verwijderd... zonder enige pijnstillers. Dit is om een infestatie met vliegenmaden (myiasis) te voorkomen. Deze vliegenmadeziekte komt vooral voor in de streken van Australië en Nieuw-Zeeland, waar deze methode nog steeds wordt toegepast in de conventionele schapenhouderij.

Er bestaan al alternatieven voor mulesing, bijvoorbeeld consequente controle van schaapskudden, gebruik van beter aangepaste schapenrassen of biologische vliegenbestrijding. We gebruiken alleen mulesing-vrije biologische scheerwol in onze producten en halen die voornamelijk uit Argentinië.

Nee, dat zijn we niet.

Maar hoewel we ervoor gekozen hebben geen puur vegan modelabel te zijn, letten we bij het werken met dierlijke grondstoffen wel op een diervriendelijker en duurzamer proces en houden we ons aan strenge richtlijnen.

Het merendeel van onze collecties is echter veganistisch, met uitzondering van artikelen met biologisch omgekeerd lam of alpacawol. We doen het helemaal zonder leren patches en gebruiken geen knopen van hoorn of parelmoer meer.

Bovendien worden onze shirts niet geverfd met dierlijke kleurstoffen, maar met synthetische kleurstoffen volgens de strenge richtlijnen van GOTS.

Meer mooi en duurzaam zijn dan conventionele modemerken is niet genoeg voor ons.

Onze productieketen is lang en elk van onze kledingstukken is het resultaat van vele werkuren. We zetten ons in voor eerlijke arbeidsomstandigheden en een passende beloning voor de mensen die achter ARMEDANGELS staan. We maken geen onderscheid tussen katoenboeren in India, naaisters in Turkije of ontwerpers in Duitsland.

Onafhankelijke organisaties zoals de Fair Wear Foundation (FWF) garanderen dat we onze beloftes nakomen.

De Fair Wear Foundation richt zich op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in fabrieken waar kleding wordt gemaakt van stoffen.

We zijn niet perfect. We proberen gewoon het juiste te doen - elke dag, stap voor stap. We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar we moeten volhouden. Made to make a difference.

Op dit moment produceren we het grootste deel van onze collecties in Portugal en Turkije. Onze spijkerbroeken worden in Tunesië gemaakt. We zijn met de productie in Portugal begonnen, omdat die door de nabijheid gemakkelijk te controleren is.

Al onze partners, zowel in Portugal, Turkije en Roemenië als Tunesië en China, worden regelmatig bezocht, gecontroleerd en zijn gecertificeerd. De langdurige samenwerking en nabijheid met onze producenten zijn voor ons van enorm belang om verbeteringen in de productie te ondersteunen en gezamenlijk aan te sturen.

Hoe groter we worden als merk, hoe verder we zullen gaan. Want hoe groter de geproduceerde hoeveelheden, hoe groter de invloed die je als bedrijf kunt uitoefenen op de arbeids- en milieuomstandigheden.

We hechten veel belang aan transparante distributieketens. We willen weten waar onze materialen vandaan komen en wie ze verwerkt. Onze productieketen is lang en aan elk kledingstuk werken veel mensen.

Om onze hoge sociale en ecologische normen te kunnen toepassen, moeten we onze textieldistributieketen kennen. Daarom zijn goed contact en nabijheid met de producenten ook zo enorm belangrijk voor ons, want zij vormen de basis van wat we doen. We willen dat iedereen die voor ons werkt, begrijpt waar wij als merk voor staan en wat onze missie is.

Daarom is het zo belangrijk dat onze partners hun eigen productieprocessen ter discussie stellen en op eigen verantwoordelijkheid verder ontwikkelen – met onze steun en met de hulp van de initiatieven waarvan we lid zijn. Zo hebben we in 2011 alle processen in onze distributieketen omgezet naar GOTS en zijn we sinds 2015 lid van de Fair Wear Foundation (FWF).


Kort samengevat ziet onze distributieketen er als volgt uit:

 1. Grondstofwinning van natuurlijke vezels, zoals biologisch katoen, biologische scheerwol en biologisch linnen. Dat wil zeggen, in het geval van plantaardige vezels: teelt, gewasbescherming, bemesting, oogst (egrenering voor katoen), reiniging. Bij de dierlijke vezels: schapen scheren, wol wassen en onzuiverheden verwijderen. Onze natuurlijke vezels zijn afkomstig uit India, Argentinië, Frankrijk, Turkije en andere landen. Productie van geregenereerde of gerecyclede synthetische vezels, d.w.z. Modal en Lyocell (bv. van hernieuwbare grondstoffen zoals hout of van gerecycled plastic). Dat vindt plaats bij Lenzing in Oostenrijk.
 2. Nadat de grondstoffen zijn gewonnen, gaan ze de spinnerij in. Hier worden met andere woorden de garens geproduceerd.
 3. Dan gaan ze naar de weverij of het breiatelier. Hier worden de platte en gebreide weefsels geproduceerd.
 4. Daarna worden de stoffen veredeld. Dat betekent het voorbehandelen, verven en bedrukken van de stoffen..
 5. In de confectieafdeling worden de stoffen gesneden en tot broeken/shirts/jurken enz. genaaid.
 6. Dan gaan de stoffen nogmaals naar de veredeling. Nu worden de afgewerkte stukken gewassen, bedrukt en/of geverfd.
 7. De kledingstukken worden een laatste keer schoongemaakt (d.w.z. de draden afsnijden enz.), ondergaan een kwaliteitscontrole en klaar ... Dan worden ze verpakt en komen ze naar onze logistieke medewerker in Duitsland.
 8. Onze logistieke medewerker in Aurach verpakken en verzenden de pakketten voor jullie. Met deze stap verlaat het product onze distributieketen en wordt het bij jullie thuis afgeleverd via DHL Go Green.

Ons doel is de volledige distributieketen, van ontwerp tot afgewerkt product, geleidelijk aan te documenteren en het volledige productieproces met jullie te delen. We willen dat zoveel mogelijk mensen begrijpen waarom we doen wat we doen en dat ze samen met ons deze boodschap verspreiden: duurzamer design in plaats van fast fashion, hoogwaardige materialen in plaats van goedkope massaproducten en eerlijkere productie in plaats van loonslavernij.

Onze teams voor ontwerp, inkoop, techniek en impact & innovation bezoeken onze leveranciers voortdurend. Martin, onze CEO, is ook regelmatig aanwezig om de leveranciers persoonlijk te ontmoeten en de partnerschappen te verdiepen.

Ter plaatse kijken we niet in de showrooms rond, maar zijn we op pad in de verschillende fabrieken: naaiatelier, wasserij, weverij, borduuratelier enz.

We zijn ook al naar onze katoenplantage in India geweest en een paar van onze collega's mochten er zelfs helpen met de oogst..

We kondigen onze bezoeken altijd aan en spreken de data af met de producenten. Onze leveranciers zijn onze partners en we behandelen hen ook als dusdanig. Dit betekent vooral dat we een zakelijke relatie opbouwen die gebaseerd is op vertrouwen, niet op controle..

De Global Organic Textile Standard (kort: GOTS) heeft niets met geiten te maken, maar is een certificering van de International Working Group on Organic Textile Standards (IWG) en is een van de strengste normen voor biologisch geproduceerde natuurlijke vezels (biologisch katoen, biologische scheerwol en biologisch linnen)..

Ze stelt eisen vast die een ecologisch duurzamere en sociaal verantwoordere productie van textiel garanderen. En dat van de teelt van de grondstof tot de eindverwerking. Eenmaal per jaar wordt dit gecontroleerd door een onafhankelijk certificeringsorgaan. Sinds 2011 gebeurt dit ook voor al onze producenten in de hele distributieketen..

Dat geldt bij ons overigens ook voor materialen die niet volgens GOTS gecertificeerd kunnen worden, omdat het geen natuurlijke vezels zijn (bv. TENCEL® en Lenzing Modal Edelweiss®). Ook hier moeten de GOTS-normen worden nageleefd.

De Fair Wear Foundation is een internationaal multistakeholder-initiatief dat samen met alle aangesloten bedrijven als doel heeft om de distributieketens en de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken over de hele wereld te verbeteren.

Een strenge gedragscode regelt onder meer het verbod op kinderarbeid, het recht op vrijheid van vereniging, gegarandeerde banen, leefbare lonen en een productie die zuiniger omspringt met hulpbronnen in alle fabrieken na de fabricage van stoffen. De naleving van de norm wordt in de fabrieken regelmatig ter plaatse gecontroleerd door FWF-inspecteurs. Maar we worden ook elk jaar geëvalueerd door de zogenaamde Brand Performance Check. We vinden de aanpak van de FWF super.

Elk bedrijf krijgt de kans en de steun om zijn productieomstandigheden te verbeteren. Ons doel is onze leveranciers te ondersteunen bij het bieden van blijvend goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers. We zijn sinds juni 2015 lid van de Fair Wear Foundation (FWF).

De 'Global Recycled Standard' is een vrijwillige recyclingnorm die naast het percentage gerecyclede vezels ook andere criteria, zoals sociale en milieugerelateerde aspecten, omvat. Ook schadelijke chemische stoffen mogen niet worden gebruikt. Daardoor kun je er zeker van zijn dat het gerecyclede materiaal onschadelijk en traceerbaar is van de recycler tot het eindproduct.

Overigens mogen alleen producten die minstens 50% uit gerecycled materiaal bestaan het GRS-logo gebruiken. Meer over gerecyclede vezels die bij ARMEDANGELS worden gebruikt, vind je hier.

Verzending

Een overzicht van de verzendkosten voor alle landen vindt u hier.

ATTENTIE: Buiten de EU kunnen extra kosten/douanerechten van toepassing zijn. Wij bepalen het bedrag niet en kunnen dit ook niet direct beïnvloeden. Dit geldt niet voor Zwitserland: Hier zijn alle kosten inbegrepen in de productkosten.

We leveren artikelen die op voorraad zijn binnen Duitsland gewoonlijk binnen 1-4 werkdagen. In geval van vooruitbetaling gelden de leveringstermijnen vanaf ontvangst van het geld op onze rekening.

De leveringstermijnen voor leveringen buiten Duitsland vind je hier.

We vinden je idee en je inzet super.

Maar ons magazijn bevindt zich helaas niet in Keulen. Hier werken we samen aan de ontwerpen, de productkwaliteit, de onlineshop en innovatieve technologieën.

Ja, we verzenden ook naar Packstation.

Om dit te doen, klik je op "Bestelling verzenden naar een Packstation". Vul vervolgens je postnummer in het veld "adres toevoeging" in en het woord "Packstation" (met nummer) in het veld "straat". Vermeld niet het woord "postnummer", anders kan de adresinformatie te lang worden.

Ja, natuurlijk kun je dat doen.

Gebruik hiervoor de "normale" adresgegevens in het bestelproces. Hier vul je het adres van het postkantoor in. Je naam zal in elk geval op het pakket staan. Zet daar ook je postnummer.

Het spijt ons dat je bestelling is teruggestuurd naar onze logistieke dienstverlener.

Helaas weten we meestal ook niet wat de reden van de mislukte levering is.

In dat geval wordt het volledige factuurbedrag na verwerking automatisch teruggestort. Een nieuwe verzending is helaas niet mogelijk. Je kunt een nieuwe bestelling plaatsen via onze onlineshop.

In de track & trace informatie staat in welk filiaal het pakket werd afgeleverd.

Meestal ontvang je ook een kaartje in de brievenbus van de pakketbezorger. Als dit niet het geval is, kun je het beste direct contact opnemen met de pakketbezorger.

Dit hangt af van het land:

 1. Duitsland: DHL
 2. Oostenrijk: Post AT
 3. EU/Overige: DHL International

Als je jouw bestelling niet volledig hebt ontvangen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Wij kunnen bijvoorbeeld een artikel op korte termijn hebben geannuleerd - in dat geval zou je per e-mail van deze wijziging op de hoogte moeten zijn gebracht. Het kan ook zijn dat het ontbrekende artikel een vooraf besteld artikel is. Meer informatie over pre-orders vind je hier

Retouren & Terugbetaling


Voor retouren uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland berekenen we een vast retourtarief van 2,95 euro c.q. 4,95 CHF. 

Als je je pakket vanuit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland wilt retourneren, gebruik dan het retourlabel van van het postkantoor dat in het pakket zit. Als je je retourlabel niet (meer) hebt neem dan ontact op met onze klantenservice. 

Wil je je pakket vanuit Nederland retourneren, dan vind je in je verzendbevestiging een link waarmee je een retourlabel kunt aanmaken. 

Buiten Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland kunnen wij helaas nog geen gratis retourzending aanbieden. Je retourzending dient betaald te worden en kan opgestuurd worden naar:  

LOXXESS Neuburg GmbH Betriebsstätte Aurach
c/o Social Fashion Company GmbH
Steinauer Weg 7
91589 Aurach
DUITSLAND

We raden ten sterkste aan deze retourzendingen verzekerd te verzenden. Het zou vervelend zijn als er iets mis ging.

Past iets niet of vind je iets niet leuk, dan kun je het binnen 14 dagen terugsturen. Hiervoor moeten de artikelen ongedragen en origineel verpakt zijn.

We accepteren de teruggave van ondergoed in ongedragen en ongewassen staat. We begrijpen dat je ondergoed moet passen om te zien hoe de pasvorm is. We raden je aan bij het passen een ander paar ondergoed eronder te dragen. Als er resten van make-up, deodorant of vlekken/vuil/verontreiniging op de producten zitten, kunnen we de retourzending niet accepteren.

En zo werkt het:

 1.  Vul het retourformulier in en vermeld de reden van retourzending
 2. Voor retourzendingen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: Plak het retourlabel op de buitenkant van het pakket en breng het naar het dichtstbijzijnde DHL/Postkantoor.  Als je je retourlabel niet (meer) hebt neem dan ontact op met onze klantenservice. 
 3. Voor retourzendingen vanuit Nederland: Gebruik de link die je hebt ontvangen met je verzendbevestigingsmail om een retouretiket te maken, print het uit, plak het op de buitenkant van het pakket en lever het in bij PostNL. Belangrijk: Vergeet niet het zendingnummer te noteren.  

Of stuur je retourzending naar het volgende adres:

LOXXESS Neuburg GmbH Betriebsstätte Aurach
c/o Social Fashion Company GmbH
Steinauer Weg 7
DE-91589 Aurach

Als je jouw pakket vanuit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland terugstuurt, ontvang je van ons een e-mail zodra wij je pakket hebben ontvangen. 

Als je jouw pakket vanuit een ander land terugstuurt, zorg dan dat je het trackingnummer noteert. Dit is te vinden op je retourbewijs. Met dit nummer kun je de status van je retourzending volgen.

Stuur het beschadigde artikel samen met je retourzending op de gebruikelijke wijze naar ons terug.

Geef nummer 10 = "Product beschadigd" aan als reden voor de retourzending. Gebruik onze gratis verzendcode voor je nieuwe bestelling. Neem hiervoor gerust contact op met ons Customer Happiness Team: [email protected]

In dat geval hoef je geen retourkosten te betalen voor retourzendingen vanuit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Nederland. We vinden je idee en je inzet super.

Maar ons magazijn bevindt zich helaas niet in Keulen. Hier werken we aan de ontwerpen, productkwaliteit, de onlineshop en duurzame technologieën.

We haasten ons. Beloofd!

Normaal gesproken gebeurt de terugbetaling binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending op de rekening die voor de betaling is gebruikt.

Heb je bij je bestelling een tegoed- of cadeaubon gebruikt? Dan gebeurt de terugbetaling in geval van een retourzending automatisch op die bon. Je kunt de code van je bon bij je volgende bestelling direct weer gebruiken. Als het bedrag hoger is dan je tegoed- of cadeaubon, wordt het verschil overgemaakt op de rekening die voor de betaling werd gebruikt.

Here you can create your return label again:


Germany
Austria
Netherlands

If you would like to return your products from Switzerland, please contact our customer service at [email protected]

Returns from all other countries are subject to a fee.

Om redenen van duurzaamheid zouden wij dat natuurlijk graag doen. U moet er echter rekening mee houden dat alleen de artikelen met het juiste retouretiket dan verzekerd zijn. In het geval dat het pakket verloren gaat of er andere transportschade is, zou een deel van uw retourzending niet verzekerd zijn.

Je moet retourkosten betalen voor bestellingen uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland, als je je bestelling geheel of gedeeltelijk aan ons retourneert. Als je je bestelling in meerdere leveringen hebt ontvangen en daarom meer dan één retourzending verstuurt, brengen we de retourkosten maar één keer in rekening.

Bestellingen uit alle andere landen worden op onze kosten geretourneerd.

Hier kun je je retourlabel opnieuw aanmaken:

Als je je bestelling vanuit Zwitserland wilt retourneren, neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]

Let op: voor retourzendingen vanuit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Nederland hanteren we een vast retourtarief van 2,95 euro of 4,95 CHF. 

Retourzendingen vanuit alle andere niet genoemde landen zijn voor onze rekening.

Je moet goed nadenken over elk product dat je koopt. Kwaliteit boven kwantiteit. Daarom hebben we beslist retourkosten aan te rekenen. Met deze maatregel willen we bewust consumptiegedrag bevorderen en ervoor zorgen dat alleen artikelen worden geretourneerd die echt niet naar wens of beschadigd zijn. Samen met jou strijden we voor een duurzamere toekomst.

De retourkosten voor bestellingen uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland bedragen 2,95 euro of 4,95 CHF. Dat bedrag dekt slechts een deel van de kosten die een retourzending met zich meebrengt (verzending, verpakking, handling, reiniging enz.). Wij nemen de rest voor onze rekening, zodat je ze niet alleen hoeft te betalen.

Retourzendingen vanuit alle andere niet genoemde landen zijn voor onze rekening.

De retourkosten worden in rekening gebracht wanneer je je geld terugkrijgt. Een voorbeeld: je retourneert alle artikelen van een bestelling met een factuurbedrag van € 99,95. In dat geval betalen we je € 97,00 terug (€ 99,95 min € 2,95). Als je vanuit Zwitserland retourneert, betalen we 95 CHF terug (99,95 CHF min 4,95 CHF).

Vind je maat

 • Gebruik onze maattabellen om je aanbevolen maat te vinden en neem je exacte lichaamsmaten.
 • Onder de verschillende wassingen vind je de maattabel en onze FitFinder voor een nog nauwkeuriger maatadvies. Als je naar de onderkant van de pagina scrollt, kun je beoordelingen van klanten lezen.
 • Lees de productbeschrijving zorgvuldig en bekijk foto's en video's, bijvoorbeeld in onze Instagram feed.

Heb je de FitFinder al naast onze producten zien staan en je afgevraagd wat deze kan doen? De FitFinder is je maatje als het gaat om het kiezen van de juiste maat.

Je hoeft alleen maar je lichaamsmaten en gewicht in te voeren en de FitFinder geeft je het meest nauwkeurige maatadvies voor elk van onze producten! Op basis van jouw gegevens bepaalt de FitFinder welke maat het beste bij je past en geeft deze automatisch weer bij elk product. Probeer de FitFinder en bespaar jezelf het gedoe van retourzendingen!

Pre-order

Soms zijn artikelen in bepaalde maten of kleuren niet meer verkrijgbaar. Voor zover mogelijk proberen wij je in dit geval een voorbestelling aan te bieden. Dit betekent dat je nu voor het artikel betaalt en het voor jezelf reserveert, maar dat het pas in de toekomst zal worden geleverd. Je kunt direct op de productpagina zien of een artikel beschikbaar is voor pre-order. Als je nog andere vragen hebt over dit onderwerp, kun je de antwoorden misschien hier vinden.

Wanneer je voorbestelde artikel naar verwachting beschikbaar zal zijn, kun je zien wanneer je het gewenste artikel voorbestelt en in het winkelmandje plaatst - je vindt de datum ook vermeld op je orderbevestiging, die wij je per e-mail toezenden nadat je jouw bestelling hebt voltooid. Zodra het artikel verzonden is, ontvang je nog een verzendbevestiging en de mogelijkheid om de zending te volgen.

De artikelen die beschikbaar waren op het moment van je bestelling worden gewoon aan je geleverd. De gebruikelijke verzendingsvoorwaarden en leveringstermijnen zijn van toepassing. Lees hier meer hierover.

Nee - in principe gelden de voorwaarden die ook vermeld staan in ons verzendoverzicht. Indien wij je bestelling moeten opsplitsen in meerdere leveringen, zijn er voor jou geen extra kosten.

De betaling voor je voorbestelling is verschuldigd zodra je de bestelling hebt geplaatst. Als je vooraf wil betalen, moet je het volledige bedrag zoals gebruikelijk binnen X dagen overmaken. Indien je een bestelling hebt geplaatst met beschikbare en voorbestelde artikelen, ontvang je van ons twee facturen voor de respectievelijke bedragen. Je ontvangt de facturen per e-mail zodra wij jouw bestelling hebben verzonden.

Ja - zolang we de pre-order nog niet hebben verzonden, kunnen we het artikel annuleren. Neem hiervoor contact op met onze klantendienst.

Ja - het kan gebeuren dat wij vooraf bestelde artikelen moeten annuleren als gevolg van externe factoren waarop wij geen invloed hebben. Dit is echter zeer onwaarschijnlijk - als het toch gebeurt, krijg je natuurlijk onmiddellijk je geld terug!

Omruilen

Omruilen via het retourformulier is helaas niet mogelijk.

Stuur het artikel dat je wilt omruilen samen met je retourzending op de gebruikelijke wijze naar ons terug. Gebruik onze gratis verzendcode voor je nieuwe bestelling.

Neem hiervoor gerust contact op met ons Customer Happiness Team:[email protected]

De korting wordt altijd berekend naar rato van de totale waarde van je bestelling.

Als de voorwaarden van de korting nog steeds van toepassing zijn na de omruiling, kun je contact opnemen met ons Customer Happiness Team. Zij kunnen de korting met terugwerkende kracht toepassen. Dit geldt echter niet voor tegoedbonnen.

Second Hand Shop & Resell Plattform

Het resellplatform is een trade-in-portaal dat beheerd wordt door onze partner reverse.supply. Je kan er je preloved artikelen op inruilen, foto's van je kleding uploaden en het hele proces volgen. Je krijgt een trade-in-aanbod afhankelijk van de staat van je artikel. teaser: het is supersimpel, want onze partner reverse.supply doet zo goed als al het lastige werk voor jou. :-)

In onze second hand shop vind je gebruikte ARMEDANGELS-kledingstukken in matige, goede of zelfs perfecte staat. De artikelen kunnen niet wachten om een nieuwe gelukkige eigenaar te vinden. 

Ja, dat heb je goed gehoord: reverse.supply aanvaardt ook je kapotte ARMEDANGELS-kledingstukken. Ze nemen deze aan, recyclen ze en maken er iets nieuws van. We werken samen met een gecertificeerd recyclingbedrijf en lokale kledingbanken. Samen gaan we opzoek naar de duurzaamste oplossing voor elk kledingstuk en garanderen we dat het nog een nuttige bestemming krijgt. Ter compensatie krijg je een tegoedbon van € 5 per kledingstuk voor onze webshop. Recycling with benefits!

Veel kleding betekent veel verantwoordelijkheid. Voor ons eindigt die verantwoordelijkheid niet aan de kassa.

De doorsnee consument draagt nieuwe kleding slechts zeven tot acht keer voor hij of zij deze wegwerpt. Om dat probleem op te lossen, kan je jouw gedragen ARMEDANGELS-kleding simpelweg bij ons doorverkopen. Op die manier houden we ze in de kringloop of maken we er aan het einde van hun levensduur nieuwe kleding van. We zorgen echt voor alles. En daar houdt het niet op: we gaan snel een circulaire toekomst tegemoet. 

Onze vrienden van reverse.supply doen er alles aan om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden: This way

De verzending is gratis voor alle bestellingen vanaf € 120. Voor lagere bedragen betaal je per bestelling € 4,95 verzendkosten.

Je ontvangt je preloved artikel(en) normaal gezien 1-5 werkdagen na bestelling.

Voor artikelen die je opstuurt en die in de second hand shop aanvaard en verkocht worden, geven we je een tegoedbon. Deze tegoedbon kan je ofwel in de webshop van ARMEDANGELS gebruiken voor nieuwe kleding of in onze second hand shop voor tweedehandsartikelen.

Je kan in onze resell shop geen kortingscodes gebruiken, maar wel je cadeaubon/tegoedbod verzilveren. Die kan je zowel in onze webshop als in onze second hand shop gebruiken.  

Als je niet tevreden bent met een artikel of als het niet past, kan je het binnen 14 dagen retourneren.

Nee, over tweedehandsartikelen kan je jammer genoeg geen klacht indienen.

Betaling

Je kunt betalen via PayPal, automatische incasso, creditcard, vooruitbetaling, Apple Pay,   iDeal en EPS.

Het kan gebeuren dat we niet alle betaalwijzen op elk tijdstip kunnen aanbieden. De vrijgave van de betaalwijze wordt namelijk voor elke bestelling opnieuw en via een geautomatiseerd proces gecontroleerd.

Als het niet werkt, probeer dan een andere betaalwijze of neem contact met ons op. Een cadeaubon kun je betalen met PayPal, creditcard of EPS.

Bij vooruitbetaling maak je het bestelbedrag aan ons over.

Zodra we je betaling hebben ontvangen, zullen we je bestelling verwerken en je pakket verzenden. In de bevestiging van je bestelling ontvang je onze bankgegevens, het betalingskenmerk en het bestelbedrag. Houd er rekening mee dat we je bestelling niet kunnen verwerken zolang we geen betaling hebben ontvangen.

Het kan zijn dat vanwege vroegere bestellingen niet alle betaalwijzen worden weergegeven, bijv. als een betaling niet is ontvangen. Meer informatie vind je ook onder: Welke betaalwijzen zijn er? Je kunt natuurlijk ook gewoon een andere betaalwijze kiezen of contact met ons opnemen.

Bestelling

In onze onlineshop kun je als gast bestellen of een gebruikersaccount aanmaken.

Je kunt de gebruikersaccount tijdens je bestelling heel eenvoudig in een paar stappen aanmaken. Nadat je jouw klantenaccount hebt aangemaakt, ontvang je een e-mail. Bevestig je registratie bij ons door op de link in de e-mail te klikken. Hiermee is je klantenaccount aangemaakt en kun je je vanaf nu inloggen om bijvoorbeeld de verzendstatus van je bestelling te checken.

Wanneer je je favoriete artikelen hebt gekozen, leg je ze in het winkelmandje en klik je op NAAR DE KASSA. Vul dan snel nog even je adres in en kies een betaalwijze. Klaar! Houd er rekening mee dat de artikelen voor jou worden gereserveerd voor een periode van 7 dagen met de betaalwijze VOORUITBETALING. Daarna wordt je bestelling automatisch geannuleerd.

Een telefonische bestelling is niet mogelijk.

Je kunt je bestelling vanaf de verzending volgen met het track & trace nummer.

Je vindt de track & trace link met het zendingsnummer in je verzendbevestiging. Heb je geen verzendbevestiging ontvangen of is de status van je bestelling nog "open"?

Neem dan gerust contact op met ons Customer Happiness Team: [email protected]

Hier vind je de gemiddelde levertijden.

Helaas is een annulering meestal niet meer mogelijk, omdat we je bestelling zo snel mogelijk verwerken en verzenden.

Meestal is het pakket al onderweg naar je toe. Je kunt natuurlijk weigeren het pakket in ontvangst te nemen of de retourdocumenten in het pakket gebruiken voor een retourzending. Zodra je retourzending is verwerkt, wordt het factuurbedrag binnen 7 dagen teruggestort.

Heb je gekozen voor de betaalwijze "vooruitbetaling"? Laat ons dan per e-mail weten dat je je bestelling wilt annuleren.

Is er een specifieke reden waarom je de bestelling niet meer wilt ontvangen? We zijn altijd blij met feedback.

Tijdens een bestelling kun je je afleveradres wijzigen in de stap "nieuw afleveradres".

Voor al geplaatste bestellingen zijn adreswijzigingen helaas niet meer mogelijk.

Vaak kun je wel via de track & trace een andere afleverlocatie kiezen, bijvoorbeeld een postkantoor.

Cadeaubonnen & Kortingen

Ja, we hebben cadeaubonnen

Voor notoire lastminute-cadeaugevers en alle andere mensen met een goede smaak voor cadeaus. Het is ook heel gemakkelijk: klik op het bedrag dat jullie willen uitgeven, print de e-mail uit en overhandig haar aan de gelukkige.

Belangrijk: cadeaubonnen worden alleen per e-mail, niet per brief, verstuurd. Let op: je kunt niet betalen via automatische incasso of vooruitbetaling.

In de laatste stap van het betaalproces heb je de mogelijkheid om een cadeauboncode in te voeren in het winkelmandje. Voer de cadeauboncode in het hiervoor bestemde veld in. Klaar!

Belangrijk: check voordat je je bestelling plaatst dat de tegoed- of cadeaubon inderdaad is verzilverd en dat de waarde ervan is afgetrokken van het totale factuurbedrag. Cadeaubonnen kunnen alleen tijdens het bestelproces worden verzilverd. Helaas kunnen we de cadeaubon of korting niet met terugwerkende kracht toekennen.

In het betalingsproces heb je de mogelijkheid om een kortingscode in te voeren bij de stap "bestelling controleren en verzenden". Voer de code in het veld in en klik op "verzilveren". Klaar!

Een combinatie van kortingscode en cadeaubonnen is mogelijk. Verzilver ze gewoon één voor één: eerst de kortingscode, dan de cadeaubon.


 1. Er kan slechts één code per bestelling worden ingewisseld. Je kunt kortingscodes dus niet met elkaar combineren.
 2. Kortingscodes kunnen aan bepaalde voorwaarden zijn verbonden. Die staan vermeld op de tegoedbon. Bijvoorbeeld: een minimumbestelwaarde, een geldigheidsperiode of een beperking voor bepaalde productgroepen.
 3. Kortingscodes kunnen alleen online tijdens de bestelling worden verzilverd. Helaas kunnen we deze niet met terugwerkende kracht aan je toekennen.
 4. Kortingscodes kunnen niet worden uitbetaald.

Heb je bij je bestelling een tegoed- of cadeaubon gebruikt? In dat geval gebeurt de terugbetaling van een retourzending op de door jou gebruikte betaalwijze (bijv. je PayPal-rekening). Alles boven het bedrag dat je hebt betaald, wordt automatisch op de tegoed- of cadeaubon gezet die je hebt gebruikt.

Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld je bestelnummer en je code en we zullen de code voor je activeren :)

Klachten

Het spijt ons als jouw artikel niet van de gebruikelijke ARMEDANGELS kwaliteit is. Jouw feedback helpt ons de kwaliteit van onze producten steeds verder te verbeteren. Stuur ons je klacht met de volgende informatie naar [email protected]:

 1. Klantnummer
 2. Bestelnummer (in de e-mail met de bestelbevestiging, begint meestal met 300)
 3.  Artikelnaam en -nummer
 4. Wasprogramma, centrifugesnelheid en je wasmiddel
 5.  2 foto's (artikel met defect & wasetiket)

Helaas kunnen we je klacht niet direct behandelen.

In geval van een defect aan een artikel is je contactpersoon altijd je contractpartner (de handelaar) op het moment van aankoop. Dat is ook logisch, omdat de handelaar eigenaar was van de goederen voordat je ze ontving. Dus alleen hij kan de staat van het artikel voor verkoop daadwerkelijk beoordelen en je klacht betrouwbaar afhandelen. Dat kan natuurlijk ook zonder problemen per e-mail.

De handelaar heeft bij ons ook Customer Support die hem zal helpen in verband met je klacht. Heb je vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.

Het beste wat je kunt doen, is een klacht over het artikel indienen bij de desbetreffende marktplaats, aangezien die haar eigen klachtenprocedures gebruikt. Zij zullen dan uiteraard rechtstreeks contact met ons opnemen.

Heb je vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.

Newsletter

Hier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

In onze nieuwsbrief krijg je inzicht in de productie van onze kleding en leer je over de materialen die in onze collecties worden gebruikt.

Je profiteert ook van exclusieve kortingen en ontvangt uitnodigingen voor community events.

Je kunt je op elk moment afmelden voor onze nieuwsbrief. Klik hiervoor gewoon op de afmeldlink onderaan onze nieuwsbrief.