Zommerssentials

zonder nieuwe olie

Zommerssentials

zonder nieuwe olie

Light on skin and on
your conscience

We streven naar een toekomst waarin het aanboren van nieuwe oliebronnen tot het verleden behoort. Daarom zijn deze zomerstukken gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen. Dat verkleint onze impact op het milieu en voelt ook fijn aan op je huid.

SHOP NOW ↓

Love is in the air.
Oil stays in the ground.


99,62% unserer diesjährigen Sommerkollektion ist gemacht aus Naturfasern oder recycelten Materialien. Damit vermeiden wir wenn möglich, nicht-erneuerbare, limitierte Quellen der Erde anzupumpen.

Elk stukje nieuw plastic betekent meer olie die uit de aarde is gehaald om dat stuk te maken. De beslissing ligt in onze handen:

  • Bij het materiaal dat we kiezen, bijvoorbeeld meubels van hout, glazen verpakkingen, kartonnen dozen.
  • Als het moeilijk is om voor iets geen plastic te gebruiken, kies dan voor gerecycled plastic.
  • Investeringen: je bank investeert mogelijk in de winning van aardolie, investeer in green banking.
  • Bespaar energie: dat is niet alleen voor je portemonnee een goed idee. Minder energieverbruik betekent minder olie. Dus was op koudere temperaturen, gebruik een deksel bij het koken enz.
  • Vermijd zoveel mogelijk de auto en het vliegtuig: neem de fiets, gebruik het openbaar vervoer en ga bewust om met je vakanties en zakenreizen.

Een commitment voor een toekomst zonder nieuwe olie en plastic.

Voorgaande weergeven
0 van 94 producten gezien
Meer weergeven

FAQ

Er zit geen nieuwe olie in de materialen van deze zomerstukken. In plaats daarvan worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt die volledig natuurlijk of gerecycled zijn. Dit betekent dat we alleen gebruiken wat al voorhanden is of wat hernieuwbaar is. Om niet nog meer olie uit de grond te pompen voor onze materialen.

Synthetische vezels zoals polyester, polyamide en elastaan zijn plastic materialen en worden gemaakt van aardolie. Voor het winnen van aardolie wordt een niet-hernieuwbare, eindige hulpbron gebruikt. Vaak heeft het milieu daaronder te lijden.

Onze zomerstukken zijn voor 97% gemaakt van natuurlijke vezels. Wanneer synthetische vezels nodig zijn voor het gevoel, het comfort en de productkwaliteit, gebruiken we gerecycled materiaal om geen nieuwe bronnen aan te boren. En we werken eraan om het percentage natuurlijke materialen alsmaar groter te maken.

Veel van onze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, bijvoorbeeld onze linnen styles. Tot nu toe kunnen we echter niet in alle gevallen uitsluitend natuurlijke vezels gebruiken en wegen we geval per geval af of en wanneer we synthetische vezels gebruiken. Dat is soms nodig om het kledingstuk comfortabel, onderhoudsvriendelijk en elastisch te maken (denk aan nauwsluitende styles) en om ervoor te zorgen dat je er zolang mogelijk van kan genieten. In dat geval kiezen we voor gerecycled materiaal om geen nieuwe bronnen aan te boren. Een van onze materiaalprincipes is 'nature over oil'. Daarom werken we er voortdurend aan om het percentage natuurvezels te vergroten. Je kan hierover meer lezen in ons Action Report 2022 .

Op het etiket van je kleding vind je de samenstelling van het materiaal. Hier kan je nagaan of een materiaal van olie is gebruikt (polyester, polyamide of elastaan bijvoorbeeld) en ook of het gerecycled is.

MISSION HUB

made to make a difference

READ MORE