Eén kledingstuk, meerdere looks. 
Knoop en knoop opnieuw

Zowel jurken als blouses zijn volledig omkeerbaar en kunnen van achteren naar voren worden gedragen. Ze zijn uitgevoerd met hetzij een diepe V-hals of een boothals met een koordje in de taille. Een speciale bindtechniek op de rug maakt de trekkoorden vast in een X-vorm en creëert zowel een unieke nieuwe stijl als een architectonisch silhouet. 

LENZING™ ECOVERO™:  the world's most environmentally friendly viscose fiber

 

As technology progresses, new materials are created, such as LENZING™ ECOVERO™.
Produced by Lenzing, this innovative fabric is made using sustainable wood from controlled sources. More than 60% of the trees used to produce the fibre come from Austria and Bavaria to ensure lower emissions.

#30Wears Challenge 

Maak je je zorgen over de impact die jouw garderobe heeft op het milieu? Maak kennis met de #30Wears uitdaging. Een uitdaging die ons aanzet om jezelf bij elke aankoop eenvoudig af te vragen of deze onder duurzame mode valt: zal ik het vaker dan 30 keer dragen? Zo niet, adem dan diep in en hang het terug in het rek. Onze #reversiblestyles nemen de plaats in van meerdere kledingstukken en geven je de mogelijkheid om de inhoud van je kledingkast tot een minimum te beperken, zonder de last van kledingstukken die je maar één keer draagt. 

Veel gestelde vragen en antwoorden

Bij de productie van viscose spelen er twee dingen een cruciale rol. Aan de ene kant de bron van het houtvezelmateriaal en aan de andere kant hoe deze tot een bruikbare vezel wordt gemaakt. Onze oplossing: LENZING™ ECOVERO™. De nieuwe standaard op het gebied van milieubewuste viscose.

Deze innovatieve vezel, die wordt geproduceerd door Lenzing, wordt gewonnen uit gecultiveerd hout. Deze zijn gecertificeerd door het Forest Stewardship Council of het Program for Endorsement of Forest Certification Schemes. Meer dan 60% van de bomen die worden gebruikt voor de productie van de vezels stammen uit Oostenrijk of Beieren. Zo worden emissies verminderd en ook worden er tijdens de productie van LENZING™ ECOVERO™ minder chemicaliën gebruikt. De chemicaliën in het vezelgeneratieproces worden gerecycled, wat ook geldt voor het gebruikte water. Zodoende gaat het hier om een zeer duurzame circulaire productie. Het betreft hier hergebruikte vezels, waardoor er 50% minder emissies worden veroorzaakt en er ten opzichte van de productie van traditionele vezels maar half zoveel energie en water wordt verbruikt. Wij maken al sinds 2017 gebruik van LENZING™ ECOVERO™.​

Er worden wel chemicaliën gebruikt tijdens het productieproces van de viscose, MAAR hiervoor hebben wij een oplossing: nagenoeg alle chemicaliën die tijdens de productie van LENZING™ worden gebruikt bestaan uit hergebruikte vezels. Zo worden er ten opzichte van traditionele vezels 50% minder emissies veroorzaakt en is er maar half zoveel energie en water nodig. 

Om ervoor te zorgen dat je lang plezier kunt beleven aan jouw tijdloze zomerjurk hebben wij hier een paar onderhoudstips voor jou:

  1. Volg altijd de instructies op het wasetiket.
  2. Al onze LENZING™ ECOVERO™ styles zijn geschikt voor de wasmachine. Maar kies altijd het handwasprogramma.
  3. Gebruik altijd (ecologisch) fijnwasmiddel.
  4. Stop de wasmachine niet te vol.
  5. Drogen: schud het kledingstuk na het wassen goed uit en trek het daarna licht in vorm. Je kunt jouw jurk het beste aan een kledinghanger aan de lucht laten drogen.
  6. Strijken en stomen: strijk, of liever stoom, het kledingstuk bij voorkeur wanneer het kledingstuk nog vochtig is. Door de eigenschappen van de vezels adviseren we het kledingstuk regelmatig te stomen of te strijken.