SOLIDARITY SERIES #1

IN SUPPORT OF
BLACK LIVES

SOLIDARITY SERIES #1

IN SUPPORT OF
BLACK LIVES

GEORGE FLOYD: EEN JAAR LATER. 

Het was een dag waarop de wereld even stilstond. 25 mei is de dag dat George Floyd werd vermoord. Iedereen zag het. Derek Chauvin is op alle punten schuldig bevonden. Activisme maakt dus wel degelijk een verschil.  

En toch worden er nog steeds mensen gedood door politiegeweld. Ma'khia Bryant werd vier keer in de borst geschoten - enkele uren voor Chauvin's veroordeling werd uitgesproken.  

WHERE DO WE GO FROM HERE?

De dood van George Floyd inspireerde Tamika D. Mallory om haar "speech of a generation" te houden - een oproep tot verandering. We hebben met haar samengewerkt om haar woorden op een shirt te zetten waar we geld mee inzamelen.

Tamika's organisatie, "Until Freedom", strijdt tegen raciale onrechtvaardigheid in Amerika. 

De Solidarity Series is een collectie met Fundraising T-shirts waarmee we mensen willen ondersteunen die in de voorste linie strijden voor een betere wereld. Het is ons doel om activisten bij elkaar te brengen en hun boodschap te verspreiden. 

DE STRIJD VOOR VRIJHEID 

Onze huidige systemen en structuren gaan voorbij aan Black Lives Matter.

Onze ambassadors en allies vechten voor de vrijheid – door burgerinitiatieven, dans, beweging en lyriek. We moeten leren van het werk van Tamika & Until Freedom, Nemonte & Amazon Frontlines, en ook luisteren naar Black Lives Matter activisten in heel Europa. Alleen door echt wederzijds begrip kunnen we positieve verandering bereiken. 

WAT KUNT U DOEN OM TE HELPEN?

Wij als individuen zijn het systeem. En dus hebben we allemaal de power om het verschil te maken. Maar eerst moeten we LUISTEREN, LEREN, VOELEN EN IN ACTIE KOMEN. Onderaan deze pagina lees je wat jij kunt doen. Elke stem telt. Gebruik jouw power om je solidariteit te tonen met de Black Lives Matter-beweging, waar je ook bent in de wereld. 

READ

HEAR

WATCH

ACT

  • Deelnemen aan een demonstratie (een van de belangrijkste "tools" die je hebt om sociale verandering te bewerkstelligen)
  • Doneer aan reddingsfondsen, verenigingen voor onderlinge hulp en rouwende families 
  • Ondersteun Black creators en ondernemers

A MOVEMENT, NOT A MOMENT 

De strijd voor Black Lives gaat door. We willen onze solidariteit betuigen met iedereen die zich verzet tegen onrechtvaardigheid. Blijf luisteren en leren. Revoluties kosten tijd, toewijding en actie. Houd je oren open. Er zullen altijd nieuwe manieren zijn waarop je kunt helpen.


We hebben ons er altijd voor ingezet om van ARMEDANGELS een divers en inclusief bedrijf te maken, maar er is nog veel werk aan de winkel. Wij zijn allen verantwoordelijk om te luisteren, om te leren, dingen te overdenken, om kritisch te zijn, en om te blijven handelen. Alleen zo kunnen wij deel van de verandering zijn. Wij streven ernaar om diversiteit en inclusie stevig te verankeren in al onze bedrijven. 

Vragen en antwoorden

SOLIDARITY SERIES is een doorlopende reeks liefdadigheids-T-shirts om diegenen te financieren die in de frontlinie staan van de strijd voor een betere wereld, om activisten samen te brengen en hun boodschappen te verspreiden. Het is een manier voor ons allemaal om samen te komen om echte actie te creëren tegen de meest urgente en existentiële bedreigingen voor het leven, waar ze ook zijn en wat de bedreiging ook is: systemisch racisme, vernietiging van de biodiversiteit, klimaatverandering. We moeten nieuwe manieren creëren om samen te werken zoals nooit tevoren. Daarom zal 100% van alle winst naar de belangrijkste frontlinie-activisten op de planeet gaan. Onze eerste editie is een samenwerking met Tamika D. Mallory om geld in te zamelen voor Until Freedom: activisten, organisatoren en advocaten in de strijd tegen systemische raciale onrechtvaardigheid.
Een jaar nadat de wereld de straat opging om te protesteren tegen Breonna en George en talloze anderen, hebben we dit shirt samen met Tamika D. Mallory gemaakt om geld in te blijven zamelen voor Black lives, om het systeem te blijven dwingen te veranderen, om de vaart erin te houden, om haar woorden te laten horen en om gerechtigheid te blijven eisen totdat iedereen het krijgt. Omdat Black lives always matter. In het algemeen willen we zoveel mogelijk aandacht vragen voor dit onderwerp en mensen activeren om verzet te tonen tegen racisme.
Wij weten dat racisme en het opstellen van rassenprofielen tegen BIPoC ook voor de samenleving in Duitsland relevant is en niet alleen in de VS gebeurt. Maar zoals vorig jaar met de Black Lives Matter-beweging is bewezen, hebben we gezien dat wat in een van de mondiale epicentra van racisme (de VS) gebeurt, een impact kan hebben die over de hele wereld een verschil maakt. Dat is de reden waarom we samenwerken met Tamika. Natuurlijk willen we het systemische racisme in Duitsland bestrijden, maar we moeten ook mondiaal zijn, want alles is nu meer dan ooit met elkaar verbonden.
100% van de winst van het shirt zal gedoneerd worden aan 'Until Freedom', om de organisatie te steunen in hun strijd tegen systemisch racisme. Wil je meer weten over 'Until Freedom'?