De textielindustrie veroorzaakt jaarlijks 1,2 biljoen ton CO2. Dat is meer dan alle internationale vluchten en cruises bij elkaar. Dat is te gek voor woorden! Wij doen elke dag ons best om dit te veranderen.

Hierin kunnen we alleen slagen, als we het met de CO2-balans beter doen dan andere fashionbedrijven... en dat doen we. Wat betreft de CO2-intensiteit ligt onze CO2-emissie ca. ⅔ lager dan klassiek werkende modebedrijven. Onze volgende mijlpaal: ARMEDANGELS is nu zelfs klimaatneutraal.

Geen uitstoot? Zoiets bestaat niet

Sorry to say: maar elke onderneming veroorzaak CO2-emissies, ongeacht hoe duurzaam en zuinig ze produceert - ook ARMEDANGELS. Bij ons is het intussen 263 ton CO2 per jaar, een getal dat in vergelijking wel zeer goed is, maar wat ons geen rust geeft.

Productie en logistiek

We produceren in Europa, Turkije en Tunesië en gebruiken zo korte aanvoerroutes, we maken geen gebruik van luchtvracht en verzenden onze artikelen alleen met DHL GoGreen naar de klanten.

Kantoor & Onlineshop

Op kantoor zijn we al lang overgeschakeld naar 100 % hernieuwbare energieën. Dat geldt ook voor het magazijn en de beschikbaarstelling van de onlineshop. 

Reizen

In het binnenland reizen we met de trein en we vliegen alleen als het niet anders kan. 

Ja, we nemen onze missie om klimaatbescherming en textielproductie te laten samensmelten (nog steeds) serieus en dit omvat meerdere stappen: aan de ene kant door onze emissies te registreren en ze dan continu te verminderen en te voorkomen. Aan de andere kant door alle onvermijdbare emissies via een klimaatbeschermingsproject te compenseren. Zo zijn we als bedrijf klimaatneutraal geworden. Overigens ook met terugwerkende kracht voor 2019. Hoera!  

Om specifieker te zijn: dit is hoe we klimaatneutraal zijn geworden 

In samenwerking met ClimatePartner compenseren we onze onvermijdelijke CO2-emissies in de vorm van een biomassaproject in India. Bij het door ons gekozen project wordt oogstafval in een biogasinstallatie gebruikt voor het opwekken van energie. Waarom wij nu juist voor dit project hebben gekozen? Omdat het aan de ene kant hernieuwbare energie voor de lokale behoefte produceert en aan de andere kant lokale gemeenten een tweede inkomstenbron biedt, omdat hun oogstafval tot een waardevolle ressource wordt. Een win-winsituatie! En voor ons heel geschikt, omdat onze biologische katoen tenslotte uit India komt.

Afval oogsten voor energieproductie

In samenwerking met ClimatePartner compenseren we onze onvermijdelijke CO2-emissies in de vorm van een biomassaproject in India.

De CO2-berekening is eenvoudig, min en plus wordt nul.

Klimaatneutraliteit is een groot pluspunt voor de planeet. Maar: het gaat erom de CO2-voetafdruk steeds verder te verminderen. Het bewijs van klimaatneutraliteit is bij wijze van spreken de beloningssticker in ons huiswerkschrift, maar we blijven er continu aan werken om de compensatie nog ecologischer vorm te geven.