Duurzame en herbruikbare materialen


Voor ons is 'eco & fair' geen modeverschijnsel, maar een overtuiging. De verantwoordelijkheid voor ons milieu is geen optie, maar een must. Daarom kiezen wij voor hernieuwbare grondstoffen en gerecyclede materialen.

Bio-Baumwolle

Biologisch katoen

Ons katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en is fair trade. Duurzaam en milieuvriendelijk. Voor natuurlijke kleding.

Bio-Baumwolle
Bio-Wolle

Biologische wol

Wij gebruiken alleen mulesing- en chloorvrije wol van gecontroleerde, biologische veehouderij (Duits keurmerk kbT). 'Mulesing' verwijst naar een gruwelijke praktijk waarbij de huid rond de staart van schapen wordt verwijderd... zonder enige pijnstillers. Dit is om een infestatie met vliegenmaden te voorkomen. Daar heeft geen mens en al zeker geen schaap behoefte aan. Daarnaast is onze biologische ruwe wol RWS (Responsible Wool Standard)-gecertificeerd.

Holzstämme

LENZING™ ECOVERO™

LENZING™ ECOVERO™ is 's werelds milieuvriendelijkste viscosevezel. Het materiaal valt heerlijk soepel en ligt aangenaam op je huid. Bovendien geeft het je kleding een zijdeachtig glanzende look. Deze nieuwe cellulosevezel wordt gewonnen uit Europese houtsoorten en ter plaatse in Oostenrijk bij Lenzing geproduceerd. Onze nieuwe viscose: met goede look & feel... en een gerust geweten. 

Holzstämme
Plastikflaschen

Gerecycled plastic

Van gesmolten en gereinigde petflessen kan garen (rPET) worden gesponnen. Zo ondersteunen wij nieuwe recyclingstromen. Om slijtage van de microvezel te voorkomen, gebruiken wij rPET alleen in combinatie met andere vezels. Dit verlengt de levensduur van onze producten.

Bio-Leinen

Biologisch linnen 

Linnen, een zogenaamde vlasplant, is een halfheester die tot de oudste cultuurplanten ooit behoort. Anders dan bij traditioneel vlas komen er bij biologisch linnen geen chemische pesticiden, mest, genetische modificatie en warmwaterroten aan te pas. Kleding van linnen is zacht, duurzaam, licht en tamelijk vlekbestendig.

Bio-Leinen
Holzschnitzel

TENCEL™ Lyocell

Lyocell is een natuurlijke en bijzonder duurzame cellulosevezel, want ze wordt gewonnen uit hout. De vezelproductie zelf is bijzonder milieuvriendelijk dankzij een gesloten kringloop (het oplosmiddel wordt telkens opnieuw gebruikt).

Kapok

Kapok

Kapok, ook wel plantendons genoemd, is een van de duurzaamste vezels op de huidige markt. De zachte, zijdeachtige houtvezel wordt gewonnen uit de tropische kapokbomen en heeft opmerkelijke eigenschappen. Dit zijn o.a. zachtheid, waterbestendigheid en goed warmtebehoud.

Kapok
Alpaca

Onze superzachte, lichte alpacawol is afkomstig van Peruaanse familiebedrijven die hun kuddes laten grazen in de Andes. Omdat alpaca's alleen het bovenste gedeelte van het gras eten en niet de hele plant met wortel en al uit de grond trekken, blijft de bodem rijk aan voedingsstoffen. Door de natuurlijke kleuren van de alpacavezels hoeft de wol niet geverfd te worden. Dat betekent een einde aan de daarmee gepaard gaande belasting voor het milieu! Omdat wol van alpacavezels geen lanoline bevat, is ze hypoallergeen en daarom de perfecte wol voor mensen met een gevoelige huid.

TENCEL™ Modal

Ook ons modal is een natuurlijke en bijzonder duurzame cellulosevezel van het merk Lenzing, want het wordt gemaakt van hout. Het wordt hoofdzakelijk gewonnen uit de hernieuwbare grondstof beukenhout, dat afkomstig is van FSC- of PEFC-gecertificeerde duurzame bosbouw uit Oostenrijk en Europese buurlanden. De combinatie van de productie in een gesloten kringloopsysteem en de korte transportwegen verminderen duidelijk de belasting van de vezels.

Fair, ecologisch, sociale verantwoording... Praten is één ding! Dat dit geen loze kreten zijn en dat we doen wat we zeggen, garanderen deze onafhankelijke organisaties.