Ontworpen om in de kringloop te blijven: gemakkelijk te verwijderen onderdelen zoals afschroefbare knopen, bedrukte etiketten en borduurwerk in plaats van spijkers. Optimaal dus om na een lang leven te worden gerecycled!

Trash inside! Afval is voor ons niet alleen een probleem maar ook deel van de oplossing en een waardevolle grondstof. We gebruiken 20% gerecycled biologisch katoen uit ons eigen productie-afval.

Vergeleken met gewone jeans verminderen we de CO2-voetafdruk met 61%! We overtreffen onze eigen hoge eisen en besparen nog eens 13% water in vergelijking met onze duurzame DetoxDenim.

Onze Circular Denim maakt gebruik van de innovatieve Dry Indigo®-technologie van Tejidos Royo - geen water, 89% minder chemicaliën en 65% minder energie!

HOW WE TURN TRASH INTO FASHION

Zowel onze Circular Denim als onze Circular Tee zijn gemaakt van vezels die het resultaat zijn van een mechanisch recyclingproces. Op die manier besparen we waardevolle verse vezels en voegen we de daad bij het woord als het erom gaat afval te vermijden door het als grondstof te gebruiken.

FAQ

Onze Fjella Cropped Circular raw denim en Dylaan Circular unwashed zijn uitgevoerd in een rijk, onbehandeld indigoblauw. Zeg maar denim in zijn oorspronkelijke vorm. Jullie kunnen ze individueel indragen, waardoor de broek een persoonlijke "touch" krijgt waar bijvoorbeeld vouwen zitten. Denim in deze kleurstellingen kunnen jullie het beste zo lang mogelijk niet wassen als jullie zoveel mogelijk persoonlijkheid in je denim willen. Let op: minder behandeld betekent ook dat de denims iets meer kunnen vlekken dan zwaar behandelde wassingen. Vermijd daarom in eerste instantie lichte blouses, T-shirts of witte sneakers.

De gouden regel is zo min mogelijk wassen...

  1. Volg altijd de instructies op het wasetiket — hier vind je het aanbevolen wasprogramma. 
  2.  Stel een laag centrifugetoerental in. 
  3.   Was je Denim altijd binnenstebuiten (sluit hierbij de knopen). 
  4. Stop de wastrommel niet te vol. 
  5.  Gebruik geen wasverzachter of waspoeder en kies voor zacht (ecologisch) vloeibaar wasmiddel. 
  6. Duurzame Color wasmiddelen (BIO) zijn hiervoor zeer geschikt. 
  7. Liever aan de lucht laten drogen dan in de droger — het duurt soms wat langer maar het is beter voor je Denim en voor het milieu.
  8. Je lievelingsdenim heeft een reparatie nodig? Kijk dan even in onze repair guide.

Circularity is meer dan recycling. Het doel is grondstoffen te besparen, verspilling te voorkomen, producten zo lang mogelijk te gebruiken en de grondstoffen uiteindelijk zo lang mogelijk in omloop te houden. Ons streven is het om oplossingen te ontwikkelen die deze doelen verwezenlijken. Een van de bouwstenen is ons Take-Back-System, dat we nu ook voor Denims aanbieden.

Stuur ons jouw oude ARMEDANGELS Denims als je ze niet meer wilt dragen en niet kunt ruilen, doorverkopen of repareren.

 TAKE-BACK System