PETA-Approved Vegan

Het PETA-Approved Vegan logo is een keurmerk voor producten in de ARMEDANGELS webshop die geen dierlijke bestanddelen bevatten, waardoor het vegan shoppen makkelijker wordt.

Echt vegan?

Of een bovenstuk of een jeans echt veganistisch is, is helemaal niet zo eenvoudig vast te stellen. Ook al zijn de kledingstukken van 100% biologische katoen gemaakt, toch kunnen denim broeken bijvoorbeeld leren patches hebben of bloezen parelmoerknopen. Daarom hebben wij besloten het vegan shoppen makkelijker te maken: diervrije producten dragen het PETA-Approved Vegan logo van de dierenrechtenorganisatie PETA.

De mode van ARMEDANGELS is voor 90% veganistisch. Zo maken wij sinds het voorjaar van 2016 helemaal geen gebruik meer van leren patches bij de jeanscollectie en gebruiken we in plaats daarvan papieren Jacron-etiketten. Als Fair Fashion label zijn wij steeds op zoek naar natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke materialen en zijn we steeds bezig om de beste, diervriendelijke alternatieven te vinden.


Waarom PETA?

Wij zetten ons consequent in voor eerlijke arbeidsomstandigheden, duurzame materialen en een diervriendelijke productie. Mens noch dier mag voor onze mode lijden. Met PETA hebben we de juiste partner aan onze zijde om onze hoge normen te waarborgen en om de mode-industrie en de mensen te stimuleren anders te gaan denken. De mode-industrie hoeft niet de meest vervuilende branche ter wereld te zijn.