Fairtrade katoen


Het doel van Fairtrade is om het gebrek aan evenwicht in de wereldwijde handel te verminderen en door stabiele en eerlijke minimumprijzen van grondstoffen het leven van kleine boeren duurzaam te verbeteren.

Wat is Fairtrade?

Sinds 2007 is ARMEDANGLES licentiehouder van Fairtrade en sindsdien leven wij de hieraan verbonden regels na. Deze worden opgesteld door de Fairtrade Labelling Organization International (kortweg FLO). Voor de controle van de regels in de praktijk is de organisatie FLO-Cert verantwoordelijk, die het onafhankelijke certificerings- en controleorgaan van Fairtrade is.

Wat zijn de doelen van Fairtrade?

Alle bedrijfstakken van Fairtrade hebben hetzelfde doel: het leven van alle boeren/boerinnen en arbeiders/arbeidsters in de armste landen ter wereld duurzaam verbeteren. Dit doel kan bij Fairtrade betrekking hebben op uiteenlopende grondstoffen, zoals koffie of bananen. ARMEDANGELS zelf komt dagelijks nauw in contact met het materiaal Fairtrade katoen.

Fairtrade voor de katoenboeren en -boerinnen

  • Onze Indiase biologische katoen is 100% Fairtrade-gecertificeerd.
  • Het kostbare biologische zaad wordt voorgefinancierd.
  • Ter plaatse vinden regelmatig scholingen en zogenaamde Capacity Buildings plaats.
  • De boeren/boerinnen wordt de Fairtrade-premie (5 eurocent per kilo Fairtrade-katoen) gegarandeerd voor het gebruik in communautaire projecten, zoals scholen en ziekenhuizen in dorpen.

Waar komt de ARMEDANGELS Fairtrade-katoen vandaan?

Een van de grootste voordelen van Fairtrade-katoen is de traceringsmogelijkheid. Concreet betekent dit dat wij precies kunnen achterhalen waar de Fairtrade-katoen vandaan komt. Onze Fairtrade en biologische katoen is afkomstig uit Gujarat, India.